Waarom is massage belangrijk en welke technieken worden er gebruikt.

Sportmassage en ontspanningsmassage.

Sportmassage:
Je hebt gesport en voelt dat je spieren stijf en stram aanvoelen, spierpijn als gevolg van het niet goed afvoeren van de afvalstoffen vanuit de spieren. Dan is een sportmassage de ideale manier om snel van deze klachten af te komen.

Ontspanningsmassage:
Je heb geen rust in je lijf en kunt vaak moeilijk de slaap vatten. Je lichaam zit vast, je voelt je verkrampt en stijf. Het zijn allemaal voortekenen van stress en/of een naderende burn-out. (zie ook het onderdeel yoga en stress voor meer informatie over stress) Je lichaam heeft ontspanning nodig. Een ontspanningsmassage doet in dit geval wonderen. Een uurtje relaxed de weldaad van een ontspanningsmassage ervaren, je voelt je als herboren, gewoon een keertje doen!

Het belang en doel van massage:
Het belangrijkste doel van de meeste massagetechnieken is de ontspanning van de geest en van de spieren, doordat het lichaam zich volledig ontspant, komt de geest tot rust. Massage is het stimuleren van de bloedsomloop en de lymfe vochtcirculatie. De warmte die wordt opgewekt wanneer het lichaam wordt gemasseerd, geeft een behaaglijk en ontspannen gevoel.

Het effect van massage:
De westerse gezondheidsleer en traditionele geneeswijzen zijn het over de positieve effecten van massage grotendeels eens. Vooralsnog kunnen de volgende effecten voor de gezondheid haalbaar zijn:
. bevordering herstel
. afname pijn
. vermindering stress
. vermindering angst
. verhoging weerstand
. verbetering prestaties
. verbetering concentratie
. voorkoming blessures
. verbetering slaappatroon
. verbetering celweefsel
. vermindering depressie
. toename energie
. vermindering blokkades in (spier)weefsel

De massage:
U wordt gemasseerd door een professionele masseur (ik ben een gediplomeerd sportmasseur). Ik heb een grondige kennis van de anatomie en van de fysiologie van het lichaam. Ik ben daarom in staat om spieren te ontdekken die verkrampt zijn of vastzitten, meestal als gevolg van een verkeerd gebruik van het lichaam.

Massage bestaat uit een aantal basistechnieken/handgrepen. Bij een complete sport en/of ontspanningsmassage worden vrijwel al deze technieken gebruikt.

Effleurage;
is een verzachtende verwarmende aanraking, waarbij het contact tot stand komt tussen masseur en gemasseerde. Het is een gematigd lichte massage van de rug en de ledematen, waarbij vaak olie als tussenlaag wordt gebruikt. Effleurage worden altijd in drie vormen gegeven, in lengte richting, met cirkelbewegingen en in dwarsrichting.

Petrissage;
is een gematigde stevige massagebewegingen, wisselen druk en ontspanning elkaar af. Het wordt ook wel kneden genoemd. Kneden is een stevige massage die wordt toegepast tussen de andere massagebewegingen door. Duim en vingers van iedere hand masseren de spieren door ze vast te pakken en dan op te tillen (zonder te knijpen) om daarna het weefsel in een zachte beweging weer los te laten.

Frictie;
is de stevigste druktechniek, die wordt gebruikt bij de ontspannende massage. Duimen, vingertoppen en soms knokkels worden gebruikt om flinke druk uit te oefenen met kleine ronddraaiende bewegingen op kleine gedeelten van de huid. Soms zitten er echt knopen in de spieren die alleen op deze manier kunnen worden verwijderd.

Zweedse massage;
is een soort kloptechniek, waarbij harder of zachter op de huid wordt geklopt of geslagen. Deze toepasding moet altijd voorzichtig zijn en dat deze massage is bedoeld om te stimuleren, maar dat het nooit pijnlijk mag worden.

Gezichtsmassageis er op gericht om de spanningen uit het gezicht te halen. Ook voor mannen geeft dit een ontspanning van het hoofd. Vaak verdwijnt hierdoor ook hoofdpijn.

Voetmassage; is er op gericht om door middel van wrijven en drukken te komen tot een ontspanning van de voeten en heeft zijn uitwerking op de rest van het lichaam.

Neem vrijblijvend contact op en maak een afspraak 0637229073, of stuur een email:

 

http://www.massage-info.nl/rozenburg-schiedam-vlaardingen

 

Contact

Cadeau tip 

Wat gebeurt er tijdens een massage?

 

Wat gebeurt er tijdens een massage, waar is een massage goed voor?

Massage is niet alleen ontspannend voor je lichaam maar zeker ook voor je geest. Het is goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben omdat het gewoon druk of spannend is in je leven. Het succes van een massage berust voor een groot deel op de relatie tussen de gevoelige zenuwcellen in de huid en het autonome zenuwstelsel. Door de massage wordt vanuit de huid het autonome zenuwstelsel gestimuleerd. Daarbij wordt ook invloed uitgeoefend op jouw organen en stelsels, zoals hart en bloedvaten, de spijsvertering, de hormoonproducerende klieren en het lymfevatstelsel.

Een krachtige massage versterkt de spieren (sportmassage), een langdurige massage ontspant (de ontspanningsmassage). Bij iedere massage vindt een betere toe- en afvoer van bouw- en afvalstoffen plaats in het lichaam. Hierdoor verminderen of verdwijnen allerlei kwalen zoals hoofdpijn, lage bloeddruk, slechte nachtrust, ontregelde spijsvertering, rug- en spierpijnen, zware benen ecetera. 

Het doel van een massage, zeker de ontspanningsmassage, is het creëren van lichamelijk en geestelijk welbevinden. Door het uitwendig gebruik van essentiële oliën bewerkstellig je een reiniging van het lichaam van zowel inwendig als uitwendig van toxische stoffen. Je huid ondergaat daarnaast een diepte reiniging. Dit alles resulteert in een betere balans tussen het zenuw- en hormonenstelsel, en jouw lichaamsenergie. Lichaamsweefsel herstelt zich en je immuunsysteem wordt versterkt, het natuurlijke zuiveringsproces komt op gang en afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd. Daarom is het van belang dat je na een massage genoeg zuiver water drinkt om de inwendige afvalstoffen af te voeren.

Wat is er nu speciaal als je bij mij een massage neemt. Als yogi gebruik ik de levensenergie (Prana genoemd) om een extra boost te geven aan het zelfherstellend vermogen van je lichaam. (toch nog een stukje zwevend in deze tekst hieronder Lacht)

Het lichaam heeft namelijk een dynamisch energiesysteem dat voortdurende aan veranderingen onderhevig is, door de massage wordt een ontspanning van het lichaam gecreëerd die een evenwicht laat ontstaan tussen lichaam en geest. Tijdens een massage en aan het eind van de massage maak ik contact met deze levensenergie (Prana) van de ontvanger. Via mijn handen geef ik energie door, verdeel of wijzig deze energie zodat er weer evenwicht ontstaat, meestal ervaar je dit door warmte of koud sensatie. De  energiekanalen (in de yoga Nadi's genoemd) worden geopend, geblokkeerde energie wordt vrijgemaakt of afgevoerd. (Dit effect wordt ook vaak geclaimd bij REIKI behandelingen. Reiki is dan ook afgeleid van uit deze yogabehandeling) De diepe ontspanning die tijdens deze behandeling ontstaat werkt stimulerend en heeft een herstellende werking zowel op lichamelijk als mede op emotioneel en geestelijk niveau. Het verdrijft vermoeidheid en mobiliseert en stimuleert het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam. Het mobiliseren en stimuleren van het zelfgenezend vermogen kan zich tijdens de massage uiten in trillen van het lichaam of delen van het lichaam, zoals schokken, trekkingen, spasmen, maar ook een gevoel van verdriet of diep zuchten.

Laat je emotie in ieder geval gaan tijdens een massage, probeer niet je gevoelens in te houden of schaam je niet als je misschien verdrietig wordt. In mijn 23 jarige ervaring als yogadocent en als masseur ben ik inmiddels heel wat gewend op dit gebied.