Stoelmassage

 

Nu ook bij Sarva.Yoga.Rozenburg de Stoelmassage.

Stoelmassage is een massage die "drempel" verlagend is, dat wil zeggen veel mensen vinden het fijn dat je bij een Stoelmassage gewoon je kleding kunt aanhouden.

Door middel van drukpunten, fricties en petrissages (knedingen) wordt u heerlijk gemasseerd.

 

Petrissages

Deze handgrepen worden ook knedingen genoemd. Dit is het kneden van spieren, te vergelijken met het kneden van brooddeeg.

Doel:

  • Het maakt de spieren soepeler, en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren.
  • Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels.
  • De doorbloeding wordt op een intensere manier en een diepere niveau dan bij effleurage gestimuleerd.
  • Het weefsel en de zenuweinden worden op een aangename manier gestimuleerd.

Uitvoering:
Petrissage is een techniek waarbij masseur spieren ritmisch van het bot wegtrekt en er vervolgens in knijpt, erop drukt of ze laat rollen. Dit wordt gedaan met één of beide handen, verwringen, walken, losgaand kneden.

 

Fricties

Massagetechnieken bestaande uit cirkelvormige bewegingen. Hierbij worden de dieper liggende weefsels behandeld.

Doel:

  • Fricties dringen door tot onder de huid en het onderhuidse weefsel en verbreden de onderliggende spieren door de spiervezels uiteen te drukken. 
  • Ontspannend inwerken op de spier- en de huidmassa.
  • Losmaken van myogelosen. Dit zijn opstapelingen van afvalstoffen in de spier die het meest terug te vinden zijn aan de rand van de spieren en/of de spierovergang. 

Uitvoering:
Frictioneren bestaat uit cirkelvormige, lineaire of dwarse bewegingen die worden uitgevoerd met de volle hand, de duim, de vingertoppen of de handpalm op één specifieke plaats. De druk kan stevig zijn of zacht, afhankelijke van het te behandelen lichaamsdeel en de verwachtingen van de persoon. Tijdens de beweging wordt er niet over de huid gegleden m.a.w. we blijven binnen de elastische grenzen van de huid.