wat is een klankschaalmassage

Klankschaalmassage
Deze massagevorm stamt uit India en is al duizenden jaren oud.
Bij klankschaalmassage worden de schalen op en rond het lichaam geplaatst en bespeeld. Het is zowel een vitaliserende als een ontspannende beleving.

Doel van een klankschaalmassage is diepe ontspanning van het lichaam.
De klanken en trillingen van de klankschalen zorgen er voor dat spanningen en blokkades los komen (laat dit ook gewoon gebeuren, verzet je daar niet tegen). De klanken werken diep in op ons lichaam en door deze trilling/vibratie vindt er een algehele innerlijke massage plaats voor zowel lichaam als geest. Je voelt jezelf na afloop ontspannen en ervaart een positieve energie. Een klankschaalmassage versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam. Door een diepe beleving van klank en trilling kan je alles even vergeten en loslaten. Je krijgt nieuwe energie.

Je hoeft voor een klankschaalmassage alleen je schoenen uit te doen, eventueel riem of sieraden af te doen die teveel met de klankschalen kunnen resoneren. Gemakkelijk zittende kleding is aan te bevelen. De klankschalen worden op je lichaam gezet en subtiel aangeslagen. Je voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Je voelt jezelf volledig ontspannen, je ogen zijn gesloten en er wordt niet gesproken tijdens de behandeling. Je hoeft niets anders te doen dan de heerlijke alles doordringende klanken en trillingen te ondergaan. 

De werking van een klankschaal
De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er golfjes, die zich over het hele water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 80% uit water bestaat